Aanvbevelingen
Op weg naar groter biologisch aanbod in de catering.
Hoe kunnen de rijksoverheid en cateraars meer biologische producten in de catering realiseren?
Rijksoverheid als opdrachtgever - aanbevelingen
1. Voer op alle cateringlocaties van de rijksoverheid een norm van 25% biologische producten in.
2. Gebruik samen met de cateraar de routekaart als leidraad.
3. Tel ook biologische ingrediënten mee in samengestelde producten.
4. Communiceer over de 25% norm naar de gasten.
Cateraars - aanbevelingen
1. Implementeer voorgestelde routekaart en groeipad.
2. Werk samen met groothandels en zorg voor afnamegarantie.
3. Vind manieren om de meerkosten van biologisch laag te houden.
4. Communiceer effectief naar gasten over biologische producten.
Rijksoverheid als beleidsmaker
Randvoorwaarde: Wees duidelijk over de positie van biologisch te n opzichte van andere duurzaamheidsthema's
Volgende stap: Maak bindende afspraken met andere (semi-)overheden om ook minimaal de norm van 25% te hanteren.